Од 1963-та и ја пренесуваме на јавноста пораката од лицата со интелектуална попреченост!

Archive
април 2, 2014

Национална кампања за поддршка на лица со интелектуална попреченост “Не ја тестирајте само Вашата интелигенција, тестирајте ја Вашата човечност”

Во рамките на 2003 – Европска година на лицата со попреченост, Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА, во соработка со

poraka_no_post_image
април 2, 2014

Кампања за промоција на еднаквост на лица со интелектуална попреченост во Република Македонија 2007 – Европска година на еднакви можности за сите “Преку РАЗЛИЧНОСТА до ЕДНАКВОСТ во ОПШТЕСТВОТО”

На 8-ми мај 2007 година, во НВО Инфоцентарот во Скопје, Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА одржа конференција за печат

poraka_no_post_image
април 2, 2014

Активности за истакнување на потребата од инто ратификување на Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост

Во рамките на своите програмски активности, Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА во 2010 година продолжува со промовирање на Конвенцијата

poraka_no_post_image
април 2, 2014

Промоција на кампања за превенција од малтретирање на деца/лица со интелектуална попреченост „Животот како безбедна авантура“

Во рамките на својата програма за одбележување на 3-ти Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална

aktivnosti73
декември 2, 2006

Спортско–Рекреативни Активности, 29.06 – 03.07.2006 година СтругаSOCIAL INCLUSION of adolescents with intellectual disabilities through sports and recreational activities

Спортско-рекреативните активности што ги организираше Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА се одржаа во Центарот за едукација на кадри на

dc17
декември 2, 2006

Одржани работилници за SWOTАнализа на дневните центри и на локалните организации на РЦПЛИП-ПОРАКА

Една од целите на Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА е координација и поддршка на работата на нејзините локални организации.