Од 1963-та и ја пренесуваме на јавноста пораката од лицата со интелектуална попреченост!

Archive
k1
септември 27, 2018

Одржана дваесеттата сесија на Комитетот за правата на лица со попреченостРазгледување на иницијалниот извештај на Република Македонија

На 27.8.2018 година во Женева, започна дваесеттата сесија на Комитетот за правата на лица со попреченост, на која се разгледуваа извештаите на Алжир, Бугарија, Малта,

mk2
септември 20, 2018

Активности на РЦПЛИП – ПОРАКАОтворен социјален клуб за лица со интелектуална попреченост во Македонска Каменица

Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Македонска Каменица доби нови простории во центарот на градот во кои, покрај седиштето на организацијата,

s1
септември 15, 2018

Активности на РЦПЛИП – ПОРАКАСПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНИ АКТИВНОСТИ за корисниците на дневните центри на РЦПЛИП – ПОРАКА

Во согласност со својата Програма за работа за 2018 година, Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА во периодот од 3-ти

easpd
јули 18, 2018

Стратегија на EASPD 2018-2021ЗАЛОЖБА! – Обезбедување на сервисните служби на утрешнината

Европската асоцијација на обезбедувачи на сервисни служби за лица со попреченост – ЕАСПД е европска НВО која ги претставува обезбедувачите на сервисни служби за поддршка

povik-001
јуни 25, 2018

Активности на РЦПЛИП – ПОРАКА, НСИОМ, МИМ и МДИПрви активности во рамките на проектот „Попреченоста е само прашање на перцепција”

Институтот за медиуми и различности од Лондон, Македонскиот институт за медиуми и Националниот совет на инвалидските организации на Македонија, а Републичкиот центар за поддршка на