Од 1963-та и ја пренесуваме на јавноста пораката од лицата со интелектуална попреченост!

Archive
unicef obuka
јуни 23, 2018

Активности на НСИОМ координирани од РЦПЛИП – ПОРАКАЗајакнување на капацитетите на НСИОМ и неговите организации – членки

Националниот совет на инвалидски организации на Македонија (НСИОМ) во периодот јуни 2017 – јули 2018 година работеше на имплементација на проект за зајакнување на капацитетот

bt
јуни 5, 2018

Активности на ЦПЛИП – ПОРАКА БитолаНастан “Под ова небо исти сме”

Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Битола организираше настан „Под ова небо исти сме” кој се одржа на 12.5.2018 во соработка

hera
мај 23, 2018

Сорабтока на РЦПЛИП – ПОРАКА со ХЕРАОбуки за подобрување на работата со деца со попреченост кои се жртви на семејно насилство

Во септември 2016 година, во партнерство со канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје, Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување – ХЕРА, почна иновативен проект за воспоставување

DSC_0574
април 26, 2018

Активности на Мировниот копус и РЦПЛИП – ПОРАКАЗајакнување на семејствата преку насочени обуки

Во партнерство со Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА, волонтерот Ariel Lawson од Мировниот корпус обезбеди финансиски средства и ресурси

logobg1
март 22, 2018

Ново партнерство на РЦПЛИП – ПОРАКАПотпишан меморандум за соработка со Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” – Скопје

Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА и Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје на 16.3.2018 година