Европската Унија усвои нова Стратегија за правата на лицата со попреченост 2021-2030 Унија на еднаквост

Минатата недела, Европската Унија усвои нова Стратегија за правата на лицата со попреченост 2021-2030.

Лeсно читливата верзија на Стратегија на македонски јазик можете да ја прочитате тука.

Целосниот текст на Стратегијата на англиски јазик можете да го прочитате тука.

Scroll to Top
Skip to content