Од 1963-та и ја пренесуваме на јавноста пораката од лицата со интелектуална попреченост!

poraka_no_post_image
декември 2nd, 2016

По повод 3-ти Декември, Меѓународен ден на лицата со попреченостОтворен ден на дневниот центар за лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Скопје во населба Аеродром, 2-ри Декември 2016 година, 11 часот

Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА, по повод 3-ти Декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, организира Отворен ден на

n3
октомври 31st, 2016

Поддршка од бизнис секторотРеализација на донацијата од Винарската визба ТИКВЕШ

Прославата на 130 годишниот јубилеј на Винарската визба „Тиквеш”, која се совпадна со минатогодишниот Фестивал на младо вино имаше општествено одговорна димензија. На настанот, „Тиквеш”

sapi
октомври 13th, 2016

Партнерства на РЦПЛИП – ПОРАКА во европски проектиВодич за самозастапување и социјална инклузија во рамки на проектот „Кон европски вредности: лицата со попреченост како еднакви граѓани“

Водичот за самозастапување и социјална инклузија, кој е подготвен во рамки на проектот „Кон европски вредности: лицата со попреченост како еднакви граѓани“ можете да го