60 години

активно делување

Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА е граѓанска, родителска, национална непрофитна инвалидска организација која ги застапува правата и интересите на повеќе од 20.000 лица со интелектуална попреченост во Република  Северна Македонија.

0
години искуство
0 +
гласила
0 +
публикации
Активности

Што правиме
за постигнување
на нашите цели

Одбележување на 60 години делување на РЦПЛИП – ПОРАКА и меѓународниот ден на лицата со попреченост

Во 2023 година се навршуваат 60 години од делувањето на Републичкиот центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА. Во изминатите 60 години, РЦПЛИП – ПОРАКА, како матична организација на лицата со интелектуална попреченост во нашата држава, е носител на бројни иницијативи чија цел е создавање на општество

Прочитај повеќе →
Активности на локалните организации на РЦПЛИП – ПОРАКА по повод 3 декември, меѓународниот ден на лицата со попреченост

ЦПЛИП – ПОРАКА Радовиш со свои активности на локално ниво го одбележа 3 декември, меѓународниот ден на лицата со попреченост. На 30.11.2023 год. во просториите на дневниот центар се реализираа креативни работилници со ученици од СОУ „Коста Сусинов“. Едната за ликовно изразување и творење на цртежи со новогодишна тематика, а

Прочитај повеќе →
Одржана работилница за разгледување на SWOT анализите и тековното оперативно работење на локалните организации на РЦПЛИП – ПОРАКА

РЦПЛИП – ПОРАКА години наназад организира и одржува работилници на кои се разгледуваат и дискутираат изготвените SWOT анализи на локалните организации. SWOT анализата е структуриран метод за планирање на идните стратегии на организацијата, а воедно е мошне корисна и за проценување на актуелната состојба внатре во организацијата, со сите нејзини

Прочитај повеќе →
Гласило

Тромесечен поглед во
нашата работа

Видео содржини

Не ја тестирајте вашата интелигенција,

Тестирајте ја
Вашата човечност

Кратка видео презентација на активностите во рамки на проектот

Интеркултурно
учење за сите

Публикации

Публикации

Scroll to Top
Skip to content