Декларација на ЕАСПД од Салцбург КОН ПОИНКЛУЗИВНИ СРЕДИНИ ЗА УЧЕЊЕ ВО ЕВРОПА

Годишна конференција на ЕАСПД, 21-22 Април 2016 година,

Кишинев – Молдавија Растеме заедно: од локални иницијативи до национални стратегии за рана интервенција

Донација од Ernest Young Македонија

Партнерство во европски проект „Рана инклузија“ www.early-inclusion.eu

Реализирана донацијата од настанот „Сите сити – Сите среќни“

По повод 130 годинешниот јубилеј Хуманитарна акција на винарницата „Тиквеш“

Реновирана просторијата за креативни и спортски активности во дневниот центар за лица со интелектуална попреченост

Сите сити – Сите среќни

ИЗВЕСТУВАЊЕ за членовите на Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Скопје

Во тек е постапката за прибирање на потребна документација од своите членови за повластено користење на јавниот градски превоз на подрачјето на Град Скопје за 2015 година

Кон европски вредности – лицата со попреченост како рамноправни граѓани

Набавена опрема за потребите на социјалните сервисни служби на РЦПЛИП – ПОРАКА

СПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНИ АКТИВНОСТИ за корисниците на дневните центри на РЦПЛИП – ПОРАКА

Заеднички поднесок до Комитетот на ОН за економски, социјални и културни права

Агенција за вработување на Република Македонија ЈАВЕН ОГЛАС до невработените инвалидни лица / SHPALLJE PUBLIKE për personat e papunë

CALL FOR APPLICATIONS – EASPD project “Disability Leaders of Tomorrow”

Отворен вториот дневен центар за лица со интелектуална попреченост над 18 години на РЦПЛИП – ПОРАКА во Скопје

ПОКАНА 2015 DMWC

Меѓународен хуманитарен базар посветен на меѓународниот ден на детето, сабота 6 јуни во 11:00 во ГТЦ

Одржан форум на тема „Стручно оспособување и вработување на лица со попреченост“

Одржани работилници за SWOT анализа на локалните организации на РЦПЛИП – ПОРАКА

Активности на социјалниот клуб за лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Прилеп

Измени и дополнувања на Законот за социјалната заштита Се враќаат поволностите при набавка на патнички возила за лица со попреченост

Мултимедијален перформанс СОНЦЕ ВО УСТАТА

28.01.2015 година, Прилеп Официјално пуштен во употреба социјалниот клуб за лица со интелектуална попреченост во Прилеп

Меѓународeн ден на лицата со попреченост, 3-ти Декември 2014 година

Отворен ден на дневниот центар за лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Скопје

Активности на локалните организации на РЦПЛИП – ПОРАКА по повод 3 Декември, меѓународниот ден на лицата со попреченост

Изложба на ракотворби и изработки од корисниците на дневниот центар за лица со интелектуална попреченост – ПОРАКА Скопје

СПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНИ АКТИВНОСТИ за корисниците на дневните центри на РЦПЛИП – ПОРАКА, септември 2014 година

Активности на дневниот центар - ПОРАКА Скопје

Активности на Аква парк

Активности на ЦПЛИП – ПОРАКА Струмица

„Со компјутер до полесно учење”

Реализирана студиска посета на модели на рана интервенција во Австрија

Scroll to Top
Skip to content